Az audió, videó –és telekommunikációs eszközök iránti érdeklődésem, vonzódásom, technika szeretetem még gyermekkoromban, az 1980-as évek elején elkezdődött.

A Kuxy Digital Studio megalapításának gondolata arra az időre tehető, amikor még középiskolai tanulmányaimat folytattam Egerben, az akkori Gép –és Műszeripari Szakközépiskola falai között.  Zenei anyagainkat kazettákra, fényképeinket papíralapon, videofilmjeinket pedig analóg formátumban készítettük. A rendelkezésünkre álló technikai eszközök is korlátokat szabtak számunkra. Gondoljunk csak a kazettás magnókra, deck-ekre, bakelit (analóg) lemezjátszókra, VHS-C, VIDEO-8, HI-8 Videokamerákra, VHS Videomagnókra, az egyszerű sztereo erősítőkre ( pl.: Videoton RA6363 S), s az átviteltechnikában használt elektroncsöves rádió adó-vevő berendezésekre. Nem volt még CD lemezjátszó, DVD, Blue-Ray olvasó-író, LCD –és Plazma TV, Digitális Videokamera, MP3, MP4 lejátszó, Házi-mozi rendszer, de még Mobiltelefon sem !

Bizony, bizony ez még a rendszerváltás előtti, 1985-1989 közötti időszak. Ekkor még távolinak, s elérhetetlennek tűnt a digitális világ. Ettől függetlenül a saját, illetve családi célra készített zenei, fotó és videó anyagaimon, illetve ezek egyedileg szerkesztett, feliratozott borítóin már megjelent a „ Kuxy Digital Studio” elnevezés. A terv –és cél az volt, hogy a tanulmányaim befejezésével hivatalosan is megalapíthassam a Stúdiót.

A rendszerváltás után kezdődő időszak még mindig a folyamatos önképzésről, szakmai tudás megszerzéséről és a gazdasági alapok megteremtéséről szólt. A Stúdiót működtető gazdasági társaság ugyan 2000 -ben megalakult, de a Stúdió még továbbra sem a Profit teremtésről szólt. Sokkal inkább az ismert filozófus, Maslow szavaival élve az „önmegvalósítás„ eszköze volt. Egyébként ez a magas szintű motivációs cél ma is jellemző a cég –és cégvezetés orientációjában.

           A sok munka, befektetett idő, energia, szaktudás meghozta gyümölcsét. Az eddig csak „házi” Stúdió életében ismét elérkezett egy nagyon fontos mérföldkő. 2007. decemberében megvalósult egy ingatlan beruházás Egerben, a Céhmesterek Udvarában. Az új épület ad majd  „új otthont” a Stúdiónak.

        Azóta is számtalan beruházás történt, folyamatos fejlesztés, innováció zajlik, melyek együttes hatása meghatározzák a Stúdió mai és jövőbeli arculatát.

A fejlett technológiákon alapuló technikai eszközök, magas színvonalú szolgáltatások ma már remélhetőleg mindenki számára elérhetőek. Ehhez kíván megfelelő alternatívát kínálni a Kuxy Digital Studio.