Ide kerülnek az új eszközök

A Forensis Autóklub oldalán megjelent lista állítólag az új fix traffipaxok helyszíneit tartalmazza. Olvasóinkat kérdezzük: láttak mozgolódást az érintett helyeken?

A Forensis lefotózott, mindenféle jelzés nélküli papírokat mutatott oldalán, de ettől még akár hiteles is lehet a lista. Nehéz elképzelni, hogy a rendőrség valaha is megerősítené egy efféle lista hitelességét, így számunkra is csak a találgatás marad a valóságtartalommal kapcsolatban. A fix traffipaxok a nemrég szolgálatba állt mobil szuper-traffikat egészítik majd ki.


Olvasóink esetleg segíthetnek: ha láttak esetleg bármiféle mozgolódást az érintett helyszíneken, az utalhat arra, hogy tényleg készül valamire a rendőrség. A megerősítések vagy cáfolatok jöhetnek kommentben!

A komplex közlekedési ellenőrzőpontok egyelőre csak a sebességtúllépést mérik, de az eszközök alkalmasak lesznek automatikus rendszámfelismerésre, forgalomszámlálásra, torlódások észlelésére is. Várhatóan a harmadik negyedévben jelennek meg a mobil eszközöknél azok a kiegészítő funkciók, amelyek más szabályszegéseket is képesek lesznek rögzíteni, így például a tilos jelzésen áthaladást, a záróvonal átlépését, a buszsáv jogosulatlan igénybe vételét vagy a biztonsági öv be nem kapcsolását.

 

 

Forrás : Vezess.hu

Szerző : Lencsés Csaba

http://www.vezess.hu/hirek/itt-fix-traffipaxok-listaja/59816/#sl

Keresés