3894 magánszemély tartozik fejenként több mint 10 millió forinttal az adóhatóságnak, és van 1821 olyan cég, amelyik legalább fél éve több mint 100 millió forinttal lóg az államnak.

A 2013. március végi állapot szerint 3894 magánszemély szerepel az adóhatóság 180 napon túl folyamatosan fennálló, legalább 10 millió forint tartozást felhalmozó magánszemélyeket tartalmazó listáján - írja a Napi Gazdaság pénteki számában. A listán szereplők között megtalálhatók egyéni vállalkozók és vállalkozással nem rendelkezők egyaránt.

A magánszemélyek listája itt érhető el (.PDF) >>

Amennyiben csak arra kíváncsi, hogy Gáspár Győző és felesége szerepelnek-e a listán, spórolunk egy kis időt: igen, a két salgótarjáni hírességet továbbra is a nagy adósok között tartják nyilván.

A tavalyi utolsó negyedévben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 99 jelentős értékű adótartozást felhalmozó társaságot vett lajstromba, a legnagyobb tartozás meghaladta a 800 millió forintot, összességében 25 milliárd forintot tett ki a megállapított adókülönbözet. Emellé majdnem ekkora mértékű bírságot is hozzá lehet számolni, így összességében e körhöz 40 milliárd forint körüli tartozás köthető - írja a Napi Gazdaság.

Március végén összesen 1821 cég szerepelt a 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező nem magánszemély adózók listáján, amely itt érhető el >>

 

Forrás : www.privatbankar.hu

http://privatbankar.hu/ado/itt-a-legnagyobb-adosok-listaja-rajta-vagy-257281

Keresés