Változatlanul 11,6 százalékos a munkanélküliség, a foglalkoztatottság azonban kevéssel javult.

A tavaly december és idén február közötti időszakban 502 ezer fő volt a munkanélküliek száma, ami az egy évvel korábbi 11,6 százalékossal megegyező munkanélküliségi rátának felel meg - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

A férfiak között a munkanélküliség aránya 0,3 százalékponttal nőtt és 12,1 százalékos volt, a nőknél 0,3 százalékponttal javult a ráta és 11,0 százalékra csökkent.

Az egy évvel korábbihoz képest 23 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a tavaly december és idén február közötti időszakban és elérte a 3 millió 817 ezret. A 15-64 évesek közt 25 ezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma és ezzel az adott korcsoporton belül 56,5 százalékot tett ki. Az, hogy a munkanélküliségi ráta változatlan, a foglalkoztatottság viszont minimálisan nő, elsősorban a közmunkának köszönhető.

A Nemzetgazdasági Minisztérium optimista: kommentáruk szerint már érezteti pozitív hatását a kormány munkahelyvédelmi akcióterve, mely jelentős adókedvezmény érvényesítését teszi lehetővé a 25 év alatti és 55 év feletti munkavállalók után.

 

Szerző: VG Online - MTI

http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/nem-ment-lejjebb-a-munkanelkuliseg-az-ngm-optimista-400569

Keresés