A Demokratikus Koalíció (DK) azért fog dolgozni a következő négy évben, hogy a "rezsim" mielőbb megbukjon.

Orbán Viktort, a Fidesz elnökét szombaton 130 igen szavazattal, 57 nem ellenében választotta ismét kormányfővé az Országgyűlés. Orbán Viktor a történelmi zászlók előtt letette esküjét, majd beszédet mondott. A Demokratikus Koalíció négy független képviselője nem vett részt az ülésen.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a közleményben úgy reagált: pártjukat nem lepte meg Orbán Viktor beiktatási beszéde. "Az eltorzított választási rendszerben kétharmadot szerzett miniszterelnök derűről és középhatalmi ambíciókról beszélt. Magyarország azonban ma a korrupt középszer és a rendszer kritikátlan kiszolgálóinak uralma alatt áll" - írták.

A "jópofának szánt aforizmák nem segítenek" a tényeken - hangsúlyozta a DK, példaként említve, hogy négymillió szegény ember küzd a napi megmaradásért, a fiatalok fele külföldön akar élni, soha nem látott rekordon az államadósság. Az egészségügy, az oktatás, nemzetközi kapcsolataink romokban, veszélyben vannak a nyugdíjak, s - mint a DK kiemelte - "nácik kerülnek fideszes szavazatokkal közjogi funkciókba".

 

Forrás : Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2014/05/10/gyurcsanyek-megbuktatjak-a-fideszt/#sl

Keresés