Bérük kifizetésének elmaradása miatt hétfőn délelőtt felmondtak a Neo FM dolgozói, akikkel a Bumeráng stábja is szolidáris. A rádiót működtető céggel júniusban bontott szerződést a Médiatanács, miután a megadott határidőig nem rendezte 750 millió forintos médiaszolgáltatási díjtartozását. Az FM1 Zrt. a döntés után csődvédelmet kért, majd a céget egy forintért vásárolta meg az új tulajdonos, aki akkor azt ígérte: továbbra is működtetni akarja a rádiót és kifizetni az adósságot.


Mindenki felmondott a Neo FM-nél, a Bumerángnak is vége lehet

 

Azonnali hatállyal felmondtak a Neo FM dolgozói, felmondóleveleiket hétfőn délelőtt küldték el a cég vezérigazgatójának - mondta Berényi Attila, a rádió munkájának szakmai irányítója egy hétfői sajtótájékoztatón. Az új tulajdonos korábbi ígéretei ellenére sem fizette ki az alkalmazottak munkabérét és a rádió fenntartási költségeit - mondta Berényi. Jelenleg konzervadás hallható a rádión, amely holnapig van előre legyártva.

A sajtótájékoztatón ott volt a Bumeráng két műsorvezetője, Bochkor Gábor és Boros Lajos is, akik nem mondtak fel, mert őket nem munkaviszonyban, hanem vállalkozói szerződéssel foglalkoztatják, de ennek ellenére azt mondták: a stáb nélkül nem tudnak műsor csinálni, ők pedig felmondtak. A műsorvezetők maradéktalanul eleget akarnak tenni a szerződésükben vállaltaknak, de megkezdték távozásuk jogi előkészítését - közölték a tájékoztató után.

Berényi szerint a korábbi tulajdonos korrekten járt el a dolgozókkal, mindig próbálta rendezni az esetleges bérelmaradásokat. A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az új tulajdonos azt várta a rádiótól, hogy népszerűsítse két produkcióját, egy rajzfilmet és egy világ körüli expedíciót.

 

Forrás : www.origo.hu

Keresés