Budapest - Az RTL Klub modellalkatú híradósa a Vasárnapi Blikknek bevallotta, hogy míg korábban rendszeresen sportolt, az utóbbi években elhanyagolta a mozgást, mert minden szabad idejét a munkájának és a gyermekeinek áldozta.

Ezenfelül teljes erőbedobással küzd sorstár­saiért, a cukorbetegekért: az érdekükben létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítványával talán még soha nem szervezett annyi programot, mint az idén. Ám Erős Antónia érzi, hogy a sok stresszel járó munkaköre és a kicsikkel járó temérdek tennivaló megbosszulhatja magát, ezért most új életet kezd. Ikrei, Szonja Mária és Mátyás Iván két hónap múlva töltik be harmadik évüket, már keresi nekik a megfelelő óvodát, és onnantól kezdve szó szerint is szabad a pálya.

Sorstársak Antónia Csesztregen, a Diabeteses Gyermekeket Segítő Egyesület nyári oktató táborában beszélget a cukorbeteg gyerekekkel

Azt biztos tudja, hogy az alakjára nézve senki nem hiszi el, hogy nem sportol.


Pedig így van, bátran mondhatom. Amióta az ikreim megszülettek, de a terhesség teljes szakaszát is ide értve, tényleg nem sportoltam semmit. Kivéve azt a néhány gyakorlatot, amit otthon tudok elvégezni, amikor a kicsik alszanak.

Mennyit sportolt a terhessége előtt ?

Akkor nagyon komolyan vettem, volt úgy, hogy egy héten háromszor is lementem az edzőterembe. Kardio- és súlyemelő edzéseket is csináltam, mostanában csak az ikreket emelgetem. Ha lemegyünk a játszótérre, az felér egy edzéssel, sokszor kell felemelnem őket, és rengeteget futkosok is utánuk.

Súlyprobléma? Na, az Erős Antóniának sosem volt!


Az izmok állítólag emlékeznek, ezek szerint az ön izmainak igen jó a memó­riája.

Szerintem is így lehet. Annyit érzek, hogy biztos ment rám néhány kiló, de soha nem mérem meg magamat. A terhességem alatt is csak 9,5 fél kg-t híztam, erre büszke is vagyok. De a családunkban senkinek nincsenek súlyproblémái, édesanyám sem hízott el terhessége alatt, a nővérem pedig kifejezetten sportos alkat.

Mennyire terhelheti magát egy cukorbeteg? Nagyon szigorú szabályok szerint kell élniük, és úgy tudom, a megerőltetéssel is csínján kell bánni.

Terhesen teljesen le kellett állnom a mozgással, hiszen minden cukorbeteget kiemelt veszélyeztetett terhesként kezelnek az orvosok. Nem beszélve az ikerterhességről, ami újabb rizikófaktor, így hálát adok az égnek, amiért ilyen szerencsés vagyok, és mindketten egészségesek.

Mikor kezdődik az új élet?

Szonja Mária és Mátyás Iván júliusban lesz hároméves, így nemsokára szabadabb leszek. Már most keressük nekik a megfelelő óvodát.

Milyen intézményt keresnek? Esetleg idegen nyelvű óvoda is szóba jöhet?

Egyáltalán nem foglalkozunk ilyesmivel, csak az számít, milyen a hangulata. Nekem az a fontos, hogy ha bemegyek, jól érezzem magamat, hiszen akkor tudom, a gyerekeimnek is tetszeni fog. Már három ilyen intézményt is találtunk a környékünkön, csak választani kell. Az lesz a befutó, amelyikben a fiam és a lányom odaszalad a játékokhoz, és ott is maradnak.

Hogy bírja a rengeteg stresszt? Nem jelent izgalmat megjelenni minden nap ennyi ember előtt? És otthon sem mindig a „zen"-nes nyugalom, relaxáció várja két pici gyerekkel.

A műsorvezetés a munkámhoz tartozik, így maga a képernyős szereplés csak pozitív stresszt jelent. A gyerekek valóban nagyon elevenek, de ha le tudok ülni akár csak tíz percre nyugodtan meginni egy kávét, már az is feltöltődést jelent. Ha már nagyon fáradt vagyok, ledőlök velük délután, és 20 percet én is pihenek, aztán irány dolgozni!


Névjegy

Erős Antónia 1970. október 2-án született Szigetváron, Erős Antal tehergépkocsivezető és Rab Borbála óvónő gyermekeként. Általános és középiskolai tanulmányait egyaránt szülővárosában végezte. Érettségi után egy évig napközis nevelőként dolgozott. A Kaposvári Tanítóképző Főiskola elvégzése (1990–1993) után a Kaposvári Városi Televízió riportere volt 1993–1995 között. Közben 1994– 1996 között elvégezte az ELTE média szakát is. 1995-től a MTV Pécsi Körzeti Stúdiójában dolgozott szerkesztő-riporterként. 1998-tól az RTL Klub munkatársa, ahol kétszer is megválasztották a legnépszerűbb női műsorvezetőnek. 25 éves kora óta cukorbeteg. Egy csepp figyelem néven alapítványt hozott létre a cukorbetegség korai felismerésére és megelőzésére. 1997 -ben ment férjhez Tóth Lászlóhoz, akitől 2009. július 29-én megszülettek ikrei, Szonja Mária és Mátyás Iván.

 


Forrás : www.blikk.hu

Szerző: Híres Gabi

Keresés