Az utóbbi években szinte csalhatatlannak bizonyult a bonyolult képlet, amellyel kiszámítható a válás esélye.

 

A The New York Times egyik újságírója és Garth Sudem természettudós által kidolgozott és aktualizált képlet figyelembe veszi a nő hírességét, a házastársak életkorát, az időt, ameddig a házasság előtt jártak egymással, és a nő esetében az őt kihívó öltözékben mutató Google-oldalak mennyisége alapján számított "szexszimbólum-tényezőt". A híresség típusa is fontos - fejtik ki a szerzők, és a nő esetében számításba veszik a The New York Timesban és az Enquirer című bulvárlapban való előfordulás arányszámát is, mert - írják a szerzők - "ez a hírességekkel foglalkozó bulvárlap kudarcra ítéli a házasságokat", és "a nő jó hírneve is nagyon fontos". Kevésbé számít viszont a házastársak életkora vagy a korábbi házasságaik száma.

E képlet szerint Vilmos hercegnek és Katalin hercegnőnek 71 százalékos az esélye arra, hogy 15 év múlva is házastársak lesznek, míg Jay-Z rappernek és Beyoncé énekesnőnek 55 százalék. Tom Cruise színésznek és feleségének, Katie Holmsnak van min törnie a fejét, ugyanis csak 10 százalék esélyük van a 15. házassági évfordulójuk megünneplésére, alig több, mint Ben Afflecknek és Jennifer Garnernek (9 százalék).

A 2006-ban kidolgozott egyenlet megjósolta Demi Moore és Ashton Kutcher szétválását, de a ténylegesnél korábbi időpontra. Ha 1997-ben már létezett volna, szerzői kétségkívül meg tudták volna mondani, hogy Jennifer Lopez énekesnő-színésznő és Ojani Noa frigye mindössze egy évig tart.

 

Forrás: MTI

Keresés