Magyarországon titkosabb a celebek vagyona, mint a politikusoké. Ezért a StoryOnline arra vállalkozott, hogy bemutatja azt a tíz sztárt, akik nemcsak népszerűek, de valószínűleg gazdagok is. Ők azok, akik hosszú évek alatt kemény munkával és kitartással gyűjtötték össze a millióikat.

Sorozatunk következő szereplője, Schobert Norbert. Akárcsak Hajdú Péter ő is egy elég megosztó személyiség, de kétségtelen, hogy neki olyan dolog sikerült, ami sokaknak nem: körülbelül 10-15 év alatt összehozott egy milliárdos vállalkozást. 
 
A kilencvenes években Schobert még rendőrként dolgozott és aerobic-oktatással egészítette ki a jövedelmét.  A fitneszguru úgy gondolja, hogy az igazi áttörést az hozta számára, amikor bekerült a tévébe és reggeli tornát tartott. Később kiadta az első tornakazettát és innentől kezdve már tényleg nem volt megállás, szépen lassan egyre többen ismerték meg. Nem hiába hirdette az egészséges életmódot, hisz korábban ő maga is túlsúlyos volt. 
 
fotó: TV2 / Frizbi
fotó: TV2 / Frizbi
 
Később tizenkét filmet, ötszáz tévétornát fogatott és 2002-ben megírta a Norbi-titok című első könyvét. Divatot teremtett a módszerével és ezzel párhuzamosan elindultak a Norbi-pékségek is. Bár a Schobert családnak nem volt zökkenőmentes az ideáig tartó út - hol az éttermük csődölt be, hol valamilyen betegség miatt kellett aggódniuk - Norbi elégedett az életével, erről Sándor Andris újságírónak mesélt korábban: 
 
"Meg vagyok elégedve a sorsommal. Ahhoz képest, hogy rendőrként semmilyen jövőképem nem volt, csak annyi, hogy legyen egy saját lakásom, egy szerény autóm és egy csinos feleségem, egész jól állok" - mondta korábban. 
 
A Hír24 legutóbbi cikke szerint, amit az mfor elemzése alapján írt, kiderült, hogy a fitneszguru megduplázta a bevételét. A Norbi Update International, vagyis Foodorg Kft. 2012-ben az előző évinél kétszer nagyobb bevételre (845,7 millió forint) tett szert. A bevételekkel párhuzamosan azonban jelentősen megemelkedtek az anyagjellegű ráfordítások is: a 2011-es 447 millió után 770 milliót kellett ilyen címen kifizetni, míg személyi jellegű ráfordításként is a korábbinál valamivel többet, 39 milliót költöttek.  
 
A hosszú útnak azonban egyáltalán nincs vége, Norbi folyamatosan új tervekkel áll elő, ugyanakkor már nem hajszolja a pénzt.  
 
fotó: TV2
fotó: TV2
 
"Fontos, hogy legyünk valakik, mert az életünk erről szól. Mindenki lenni szeretne valaki. Te is, én is, a többiek is. Nem számít, ki voltál, a lényeg, hogy ki leszel. Gyakran mondják nekem, hogy egy hülye rendőr voltam. És? A Magyar Nemzeti Bank elnöke, a miniszterek, a különböző kamarák elnökei ugyanúgy szóba állnak velem, és örülnek, hogy tegeződünk. Őket nem érdekli, ki voltam" - mondta korábban.
 
 
Forrás : www.storyonline.hu

http://www.storyonline.hu/hirek/ok_leggazdagabb_celebek_schobert/43632/

Keresés