Szenzációs bejelentés! A Disney felvásárolta George Lucas cégét és érkezik a következő Star Wars film!
Az évtized filmes üzletetét kötötték meg tegnap Hollywood-ban. A Disney filmeket forgalmazó The Walt Disney Company több mint 4,05 milliárd dollárért megvásárolta a Lucasfilm Ltd-t. Hamarosan érkezik a Star Wars hetedik része is!


George Lucas, a Star Wars filmek atyja 1971-ben alapította meg a filmes céget, ami 6 évvel később sikerre vitte a Csillagok háborúja első részét. A filmből azóta hat részt forgattak le (a 2005-ben bemutatott Shitek bosszúja volt a legutolsó) és hatalmas ajándéktárgy biznisz épül a film köré, ami eddig 33 milliárd dollárt hozott a cégnek.

A Disney a felvásárlással egy idejűleg bejelentette azt is, hogy 2015-ben érkezik a hetedik Star Wars film, melyet 2 újabb rész fog követni. George Lucas viszont nem vesz részt rendezőként a hetedik film elkészítésében. Így nyilatkozott Lucas a filmtörténeti eseményről.

„Eljött az idő, hogy átadjam a Csillagok háborúját a filmesek új generációjának. Mindig is azt vallottam, hogy a franchise jelentősége túlmutat rajtam, és hittem abban, hogy bőven túlél engem is. A Disney olyan lehetőségeket nyit meg a Lucasfilm előtt, amiről eddig álmodni sem mertünk."

 

Forrás : www.hotdog.hu

Keresés