Mága Zoltánéknál az egész család tanul. Kisfia, ma lett elsős, lánya 11. osztályos gimnazista, ő pedig a pécsi egyetem hallgatója.

A kiváló hegedűművész a StoryOnline olvasóit részletesen is beavatta abba, hogyan telt a mai napjuk, mit érzett akkor, amikor Zolika beült az iskolapadba.

"Új korszak kezdődött családunk életében. Kisfiam, Zolika ma reggel átlépte az általános iskola kapuját, és ezzel hivatalosan is rálépett az általam oly sokszor hangoztatott élethosszig tartó tanulás útjára. A csengőszó ezentúl nemcsak a karácsonyfához, az ünnepi asztalhoz hívja majd, hanem a tanórák kezdetét is jelenti. A következő évtizedekben az iskolapadban magába szívhatja a tudományt, azt a tudást, amelyet nem lehet megvásárolni, de elvenni sem, amely segít eligazodni az élet rögös útjain"

A kisfiú hetek óta lázasan készült a nagy napra. Izgatottan számolta vissza a napokat, hogy mikor kell hátára vennie az iskolatáskáját, mikor szerezhet új ismerősöket, barátokat.



"Kora reggeli ébredés, hosszas készülődés előzte meg az indulást. Többször ellenőriztük, hogy minden megvan-e, nem felejtünk-e otthon valami fontosat, amelyre már az első napon is szükség lehet. Magam is kipirult arccal és izgatottan léptem át, fiam kezét fogva az általános iskola kapuját. A megnyitó és az elsősök köszöntése is egy zenei általános iskolához méltó módon zajlott, aztán beülhettem fiam mellé az iskolapadba, és elérzékenyültem. Már három évtizede is elmúlt, hogy először ültem be az iskolapadba, de még ma is igazi diák vagyok. Azért, mert fontosnak tartom, hogy az ember élete végéig tanuljon, ismerjen meg mindent, ami a világban körülveszi. Én nemcsak önmagamnak és gyermekeimnek vagy szüleimnek szeretnék bizonyítani, hanem példát is szeretnék mutatni a hátrányos helyzetben élő embereknek, akik azt gondolják, sorsuk előre meg van írva, meg van pecsételve azzal, hogy szegény sorba születtek. Soha nem titkoltam, hogy szegény, de tisztességes és becsületes családból származva indultam el én is, és bár az elmúlt évtizedekben bejártam a Föld valamennyi kontinensét, legnagyobb országait, mégis itthon, szüleimtől tanultam meg a legfontosabbat: az emberséget. Azt, hogy tisztelettel és megfelelő alázattal fogadjak és közelítsek meg mindent és mindenkit, nyitott legyek az ismeretlen megismerésére. Hasonló tanácsokkal indítottam útjára fimat én is ma reggel" - mesélte Mága Zoltán.


 

Forrás : www.sotryonline.hu

Keresés