A Google is felpattan a wireless töltők mostanság egyre sebesebben száguldó vonatára.

Az utóbbi időkben egyre több olyan okostelefon látott napvilágot, mely nem csak a hagyományos módon, microUSB csatlakozó aljzaton keresztül, hanem akár vezeték nélküli töltővel is "etethető".

A wireless charging témakör egyik fő szószolója a Nokia, melynek kínálatában már több vezeték nélküli töltő és több, ezekkel kompatibilis okostelefon is található, most pedig végre a Google is előrelépett egyet ez ügyben.

A Google Play Store-ban ugyanis felbukkant a hivatalos Nexus vezeték nélküli töltő, melynek ára az Egyesült Államokban 49 dollár, vagyis átszámítva mintegy 11 ezer forint. Ezért a pénzért egy olyan, apró kis műanyag dobozkát kapunk, melynek felületéhez egyszerűen csak hozzá kell érinteni a tölteni kívánt készüléket, és amely azért természetesen vezetékkel csatlakozik a hálózati dugaljba.

A Nexus wireless töltő a tavalyi Nexus 4, illetve az idei Nexus 5 okostelefonnal használható, ezenkívül pedig a Nexus 7 tablettel is kompatibilis. Mivel az újdonság Qi kompatibilis, annak sincs akadálya, hogy az gyéb gyártók - például a Nokia - wireless töltést támogató készülékeit töltsük vele, a hagyományos vezetékes töltésnél ugyebár némileg lassabban és kevésbé hatékonyan.

alt

alt

 

 

Forrás : www.technet.hu

Szerző : László Ferenc

http://www.technet.hu/hir/20131120/felejtsuk_el_a_vezetekes_toltoket/#a3

Keresés