A Háziorvos blog ajánlásával. A bőrünkön növő közönséges szemölcsöket (verruca vulgaris) az ún. humán papillomavírus (HPV) okozza, többségük csak esztétikai problémát okoz, mégsem árt megszabadulni tőlük. A Háziorvos blog szerzője ezúttal egy egyszerű házi módszert osztott meg.

Mint azt Ipolyi-Topál Gitta legfrissebb bejegyzésében írja, az általa is kipróbált természetes módszer bizonyosan hatékony: egy hét alatt heg nélkül ki tudjuk szedni segítségével a kellemetlen szemölcsöt.

Hogy milyen szerepe van ebben az ecetnek, a citromhéjnak és a zsíros krémnek, az a szerző posztájból kiderül, ide kattintva!

Miért kell kezelni a szemölcsöt?

  • Mivel fertőző, nemcsak rajtunk szaporodhat tovább, de közeli hozzátartozóinknak is átadhatjuk őket közvetlen módon, érintéssel vagy közvetett módon, tárgyakkal, érintett felületek által.
  • Amennyiben a kinövés rossz helyen, például talpon vagy körömágy közelében alakul ki, úgy az állandó nyomás, az érzőidegek közelsége miatt fájdalmat is okozhat.
  • Minél hamarabb kezdik kezelni a szemölcsöt, annál könnyebb eltávolítani, ezért ha észrevesszük, hogy szemölcs fejlődik bőrünkön, azonnal kezdjük el a kezelést.
  • Esztétikai szempontok is felmerülhetnek: egy feltűnő helyen növő szemölcs még egy szép arcot is tönkretehet, ráadásul ápolatlanságot, külsőnkkel szembeni igénytelenséget sugallhat.

A szemölcsök más típusú eltávolításáról, az orvosi beavatkozásokról itt olvashat !

Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől !

alt

Dr. Vass Ilona

bőrgyógyász

 

Forrás : Házipatika.com

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/borgyogyaszat/cikkek/szemolcs_elleni_hazi_recept_biztosan_segit/20130923112343?utm_source=www.startlap.hu&utm_campaign=Startlap_Aktualis_20130925&utm_medium=click&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.hazipatika.com%2Fnapi_egeszseg%2Fborgyogyaszat%2Fcikkek%2Fszemolcs_elleni_

hazi_recept_biztosan_segit%2F20130923112343#a3

Keresés