Az indiai születésű Fauja Singh Hongkongban másfél óra alatt futotta le a 10 kilométeres távot élete utolsó viadalán.

A 101 éves atléta Hongkongban (Fotó. AFP)

Élete egyik legszebb napjának tartja Faujah Singh a vasárnapit, ugyanis a Turbános Tornádó becenévre hallgató 101 esztendős sportember teljesítette utolsó versenyét.

A Hong Kong Marathon keretében rendezett 10 kilométeres versenyt 1 óra 32 perc 28 másodperc alatt teljesítette, fél perccel gyorsabban, mint tette azt egy évvel ezelőtt.

"A mai életem egyik legszebb napja. Frissnek éreztem magam, és erősnek, tele voltam energiával. Sokáig emlékezek majd erre a napra, de többé nem futok jótékonysági céllal" - mondta a célban a hongkongi zászlót lengető Singh, aki csak pándzsábi nyelven beszél, egyébként Indiában született és brit állampolgár.

Singh 89 éves korában kezdett el futni, azóta 9 alkalommal teljesítette a klasszikus maratoni távot, a 42 kilométert Londonban, Torontóban és New Yorkban. A legjobb időt Torontóban érte el, 5 óra 40 perc 4 másodperccel.

Faujah Singh április 1-jén lesz 102 éves, és saját egészsége karbantartása miatt továbbra is fut majd. 12 évvel ezelőtt fia és felesége elvesztése után kezdett el futni, mert új értelmet akart adni életének.

Mivel nincs meg a születési anyakönyvi kivonata, a Guiness Rekordok Könyve nem tudja hitelesíteni, mint a legidősebb futót.

 

Forrás: www.hindustantimes.com

http://sport.hir24.hu/szabadido-sportok/2013/02/24/paratlan-101-evesen-teljesitette-a-futoversenyt/#aktualisdoboz

Keresés