Ugrásszerűen fokozódik az igény az intelligensebb kommunikációs módszerek iránt. Lépést tudunk-e tartani?

Ez több mint szóbeszéd Az egész egy kocsihoz vagy aktatáskához láncolt telefonnal kezdődött: ez volt a "menet közbeni" kommunikáció, amelynek köszönhetően nem kellett többé telefonfülke után kutatni, ha házon kívülről akart valaki telefonálni.

Mára a személyi kommunikációs technológia odáig jutott, hogy filmeket nézhetsz a telefonodon, egész irodát vihetsz bárhová magaddal, illetve közösségi hálózatokkal és streaming médiával veheted körbe magad.

Az ipari ágazatok és önkormányzatok szintén egyre újabb módszereket találnak arra, hogy a szélessáv segítségével könnyebbé tegyék az emberek életét. Röviden, az egészségügy, oktatás, közszolgáltatás, illetve más fontos szolgáltatások soha nem lesznek már olyanok, mint régen, köszönhetően a kreatív gondolkodásnak és a nagysebességű adatátvitelnek.

Egy jól működő világban csaknem bármi digitalizálható, műszerezhető és összekapcsolható. Kellően fejlett kapcsolatokkal, processzorokkal, analitikai és egyéb képességekkel rendelkezünk ahhoz, hogy eszközök milliárdjai folytathassanak egymással párbeszédet és tehessék jobbá a világot.

A foglalt jelzés a múlté Az infrastruktúra növekedése és a távközlési cégek lépéstartása iránti igény akkor okoz fejtörést, ha figyelembe vesszük, hogy a fogyasztói szélessáv-használat az előrejelzések szerint világszerte 7,9 %-kal fog nőni - a 2008-as 367,6 millió felhasználóról 498,8 millióra 2012-ig.

Az intelligensebb kommunikációs technológiában rejlő lehetőségek kiaknázása megköveteli a rendszereink új képességekkel és modellekkel való kiegészítését. Ezáltal eszközeink könnyebben fognak adatokat továbbítani és értelmezni, biztonságosabb kapcsolatokat tudnak majd kiépíteni, és meg tudják védeni a személyes adatokat. Ezenfelül a távközlési cégeknek is másképpen kell majd stabilitásukat és naprakészségüket fenntartani - például azáltal, hogy olyan egymáshoz kapcsolódó piacokon terjeszkednek (telemediacy), mint az egészségügy és a közlekedés, továbbá fenntartják a csatornát a kétirányú, intelligens mérőműszerek számára... hogy csak kettőt említsünk.Keresés