Devizapiaci körképünkben a fontosabb devizapárok árfolyam alakulását és a mögöttes fundamentumokat és fontosabb híreket tekintjük át. (Commerzbank)

alt

EUR/HUF (310,00 – 314,00): Nem tettek jót a feltörekvő eszközöknek a hétvégi fejlemények: ma reggel nagyobb gyengüléssel indult a hét. A forint sem tudta kivonni magát  e hatás alól, a másfél hete nem látott 312-es szintek környékén mozog az árfolyam. Hazai vonatkozásban az Alkotmánybíróság devizahitelekkel kapcsolatos döntése lehet hatással az árfolyamra, illetve a szerdán megjelenő, legutóbbi kamatdöntő ülés jegyzőkönyvének tartalma.

alt

Bár a piac már csak maximum egy-két 10 pontos csökkentést vár, a további vágások lehetősége egy negatív hangulatban ismét a forint gyengülését okozhatja.  A külső tényezők nagyobb súllyal eshetnek latba a héten, a hangulatot ez fogja meghatározni. Ha enyhülne az ukrán helyzet, akkor lehet esély a 310 alatti szintekre is. 
  
EUR/USD (1,3710 – 1,3850): A vártnál magasabb euró zónás infláció és a várttól elmaradó amerikai GDP adatoknak köszönhetően 1,38 fölé erősödött az euró. A jobb inflációs adat csökkentheti az ECB csütörtöki kamatvágásának esélyét. Zsúfolt lesz a hét, az ukrán helyzet mellett, a hét második felében sorra érkeznek majd a fontos adatok.

alt

Amerikából az ADP, NFP indexek a munkanélküliségi ráta alakulására lesz érdemes figyelni, mint a legfontosabb publikációk a Fed taperinggel kapcsolatos döntései szempontjából. Természetesen, ha eszkalálódik a krími helyzet, akkor az adatok fontossága is csökkenhet, és a kockázatkerülés felülírhat mindent, ami aztán a dollár erősödését okozhatná. Ennek bekövetkezéséig, illetve az adatok érkezéséig maradhat a kivárás és az oldalazás a jelenlegi szintek környékén.

CHF/HUF (255,50 – 260,00): Ma hajnalban már az 1,21-es szint közelében is járt a frank, amíg feszült marad a helyzet, addig a menedékdevizák erősödése várható. A rossz hangulatban a forint is szenved, ennek köszönhetően ismét a 260-as szint felé araszolunk.

alt

 

Forrás : www.profitline.hu

http://profitline.hu/hircentrum/hir/307173/Reg-nem-volt-ilyen---260-as-szint-fele-araszol-a-svajci-frank

Keresés