Közzétették a legfrissebb foglalkoztatási és munkanélküliségi adatokat, amelyek Orbán Viktor szerint „nem egyszerűen csak jók, nem is csak kiválóak, hanem egyenesen lelkesítőek”. A kormányfő szerint „arról van szó, hogy több mint 100 ezerrel nőtt azoknak száma, akik ma munkából tudnak megélni Magyarországon ahhoz képest, ahol egy évvel ezelőtt álltunk”.

Mint fogalmaz: „Különösen jó hírem van a fiatalok és a nők számára, évtizedek óta nem találtak annyian munkát, mint az elmúlt hónapokban.”

alt

Orbán ezt várta és kívánta...

A munkanélküliség is csökken – idézi a legfrissebb adatok alapján a miniszterelnök –, ez szerinte arra bizonyíték, „hogy az az irány, amit közösen jelöltünk ki négy évvel ezelőtt, az jó, biztató, sőt meghozta a várt és kívánt eredményt”.

alt

A Facebookra feltöltött videoüzenetet így zárja: „Köszönöm szépen a munkavállalóknak, a munkaadóknak, a vállalkozóknak, hogy hozzájárultak ehhez a nagyszerű sikerhez.”

„Jobban teljesítünk, mint Gyurcsány idején”

Tovább nő a foglalkoztatottság, a munkanélküliség ezzel szemben csökkenni fog a jövőben – reagáltak az elemzők a január 29-én publikált adatokra, miszerint bőven 4 millió fölött dolgoznak Magyarországon. A Fidesz szerint ma hazánk egyértelműen jobban teljesít, mint a Gyurcsány-kormány idején. A nagyobbik kormánypárt a kedvező adatokat az adócsökkentésnek, a béremeléseknek és a rekord alacsony inflációnak tulajdonítja.

alt

Nyeste Orsolya, az Erste Bank elemzője szerint a munkanélküliségi adatok illeszkednek az előző hónapok trendjébe, folyamatosan csökkenő pályán van a mutató. A téli közmunkák elindulása azonban erősen látszik a statisztikákon, mind a munkanélküliséget, mind a foglalkoztatást tekintve – mutatott rá.

 

 

Forrás : www.mno.hu

http://mno.hu/belfold/orban-jo-hirem-van-a-noknek-es-a-fiataloknak-1208335