A Magyar Hírlap keddi cikke szerint több akciós készpénzfelvételi lehetőség is megszűnik az OTP Banknál, és további hét pénzügyi szolgáltató is bejelentette már, hogy emelkednek náluk a számlavezetéssel kapcsolatos költségek.

Több mint kétszeresére emeli bankjegykiadó automatáinál a pénzfelvétel díját februártól az OTP Bank, és visszavonja a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes pénzfelvételre szóló akcióit - tájékoztatta a lapot Gergely Péter, a BankRáció pénzügyi szakértője. Az erről szóló hirdetményt már közzétette a pénzintézet.

A magánszemélyeknek jelenleg 0,6 százalék jutalékot kell fizetniük az OTP készpénzkiadó automatáinál, de több lakossági számlacsomagnál is az első egy-négy pénzfelvétel díjtalan.

Februártól ugyan - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - nyilatkozattétel esetén minden lakossági számláról az első két készpénzfelvétel - legfeljebb százötvenezer forint erejéig - díjmentes lesz. Ha viszont az ügyfél túllépi ezt a keretet, akkor 0,6 százalék helyett már 61 forint + 1,21 százalék jutalékot kell majd fizetnie. Így még ha be is jelentkezik valaki a két ingyenes készpénzfelvételi lehetőségre, de további százezer forintot vesz fel számlájáról, akkor 1271 forintot kell fizetnie.

Az OTP Bank mellett további hét pénzintézet - a Budapest Bank, a DRB Bank, az Evobank, a Kinizsi Bank, a Magnet Bank, az MKB Bank és a Sopron Bank - emeli februárban a lakossági folyószámlák költségeit.

 

 

Forrás : Magyar Hírlap

http://fn.hir24.hu/penzugy/2014/01/21/dragabb-szamlat-hoz-az-ingyen-keszpenz/

Keresés