A Philips tévéket gyártó székesfehérvári üzem dolgozói ma tudták meg, hogy a tulajdonos TP Vision a tevékenységét racionalizálja, ennek értelmében pedig 2013 végéig a gyártási tevékenységet Magyarországon megszüntetik és átteszik Lengyelországba. A gyárbezárás körülbelül 370 dolgozót érint. A szakszervezet a Fejér Megyei Hírlap információi szerint június 5-én ül le tárgyalni a cégvezetéssel a részletekről.

A Philips bő egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy egy vegyesvállalatba helyezi ki a Philips televíziók gyártását, a TP Vision-nak keresztelt cégben 70%-os részesedést szerzett a TPV, míg 30% maradt a Philipsnél. A lépést követően elkezdődött a TP Vision esetében a működés racionalizálása, ami per pillanat olyan állapotába érkezett, ami már a magyar termelést is érinti. A TP Vision ma értesítette arról a Székesfehérvári cég dolgozóit, hogy a gyártási tevékenységet Lengyelországba helyezik át.

A döntés következtében a székesfehérvári üzem gyártási tevékenysége megszűnik 2013 végével. A cég célja a növekedés és a magasabb profit elérése, ezt pedig úgy tudják biztosítani, hogy a tevékenységüket meghatározott racionalitás mentén átgondolják. A lap szerint a gyártás megszüntetése körülbelül 370 dolgozó számára a fix munkahely elvesztését jelenti, igaz a készáru elosztó központ továbbra is Székesfehérváron működik majd.

A dolgozókat teljesen váratlanul érte a hír, a cégnél működő Video Szakszervezet és üzemi tanácsa vezetője, Báles István azt mondta, hogy a délelőtti műszak közepén értesültek a dolgozók a rossz hírről. Annyi részletet lehet még tudni, hogy a cég és a szakszervezet június 5-én ül le tárgyalni, többek között a leépítés ütemezéséről és a szociális csomagról. A lap szerint a fix munkahelyeken kívül a leépítés a kölcsönzött munkaerőt is érinti.

 

Forrás : www.portfolio.hu

http://www.portfolio.hu/vallalatok/kkv/vege_a_szekesfehervari_tevegyartasnak.184499.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Keresés