A botrányok után most kinevezések. Új rendőri vezetőket bíztak meg.

Új szelek fújnak a BRFK-n
(Népszava)

A rendőrség tájékoztatása szerint Hatala József, Országos Rendőrfőkapitány június 2-i hatállyal Török Zoltánt a BRFK Rendészeti Szervek rendőrfőkapitány-helyettesi, rendészeti feladatok ellátásával, Pallagi Imrét a BRFK Rendészeti Szervek Közrendvédelmi Főosztály főosztályvezetői feladatainak ellátásával bízta meg, míg Kuczik János Zoltánnak a BRFK Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztály főosztályvezetői feladatait kell mostantól ellátnia.

A főkapitányi biztosoktól elvárás a szakszerű, hatékony és törvényes munkavégzés, csak úgy az általuk vezetett szervezet tekintetében a következetes, szigorú parancsnoki munka, a jogsértések felfedése, az azok elleni határozott fellépés – derül ki a közleményből.

Arról nem írnak, miért is történtek a kinevezések, ám az elmúlt időszakban egyre több a botrány a rendőrség körül. A Központi Nyomozó Főügyészség alig egy napja számolt be arról, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése nyomán négy embert vettek őrizetbe, két vezető beosztású rendőrt és két civilt. Úgy tudjuk, az egyik csütörtök esti titkos akció a Hajógyári-szigeten volt. Egy szemtanú azt mondta, egy megbilincselt embert látott, akit később egy sötétített ablakú autóba ültettek a rendőrök és elvitték. Információink szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei Kalmár Tamás alezredest, a közrendvédelmi főosztály vezetőjét, és az NNI egyik osztályvezetőjét vették őrizetbe.  A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, az alvilág pénzelhette a rendőri vezetőket,név szerint az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg az érintett tiszteket.

A mostani akció minden bizonnyal kapcsolatban áll azzal, hogy Pintér Sándor belügyminiszter korábban indoklás nélkül visszavonta Markó Attila, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének vezetői megbízatását. Ezzel egy időben az országos főkapitány Jánosik Istvánt, a közlekedésrendészeti főosztály vezetőjét váltotta le. Később a hvg.hu azt írta, a vezetők sárosak lehetnek.

A lap szerint egyébként a visszaélések Jenson Button autóversenyző autójának koccanása után kerültek napvilágra. A rendőri intézkedés közben olyan hibákat találtak, amelyek miatt a testület vezetője ellenőrzést rendelt el. Az egyenruhások egy olyan kocsit biztosítottak, melynek rendszáma nem szerepelt a magyar nyilvántartásban. Ez a mulasztás lehetett a kiindulópontja az eseményeknek. Azóta a felmentettek ügyével kapcsolatban büntetőeljárás indult a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztályán.

 

Forrás : Hír24

Keresés