A szakdolgozat nincs meg, az ügy résztvevői félnek vagy falaznak

 

Elmentünk Pécsre, Gyurcsány Ferenc elveszett szakdolgozatának nyomába. A plágiummal vádolt ex-miniszterelnök ügyében egyelőre nem az a legfurcsább, hogy a dolgozata nincs meg, hanem az, hogy a Gyurcsány-féle „A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" című írás hatalmas rettegést váltott ki mindazokból, akik az egyetem részéről kapcsolatba kerülhettek a művel.

Riporterünk kérdésére többen is kitérő válaszokat adtak, volt, aki visszavonta interjúját és volt, aki elbújt. Rátaláltunk Gyurcsány egykori témavezetőjére is, aki megrendülten nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, majd perrel fenyegetett, ha leadjuk a vele készített felvételt.

Az egyetemen a kezdeti készségeskedés után már teljes a hírzárlat, csak közleményekben kommunikálnak, igaz, a Hír TV rejtett kamerás felvételein még az látszik, van újságíró, aki hosszan keresgélhet a diplomamunkák között. Természetesen nem gondoljuk, hogy összefüggés lenne korábban a Fidesz-KDNP színeiben induló oktatási igazgató, a Pécs fideszes polgármesterénél dolgozó korábbi Gyurcsány-feleség és a Hír TV jól informáltsága között.

Különösen figyelemreméltó a volt kormányfő korábbi sógorának, Rozs Szabolcsnak a viselkedése, aki úgy érzi, már mindent elmondott az ügyben, ahogy Gyurcsány első anyósának reakciójából sem úgy tűnik, hogy Ferenc lett volna a kedvenc veje. Persze, ha kiderül, hogy a baloldal egykori reménysége nemcsak az első feleségét hagyta ott, de az első sógorát is lenyúlta, akkor érthetőek az indulatok.

A legfrissebb hír, hogy van dolgozat, amelyik eltűnik, de aztán megkerül. Tehát van remény.

 

Forrás : FN24

Keresés