A Facebookon bizonyítja szakdolgozatát Gyurcsány Ferenc

A Schmitt-ügy kvázi folyományaként érte az a vád az egykori szocialista kormányfőt, hogy szakdolgozat nélkül kapta meg diplomáit.

„Ez itt a pécsi közgázos leckekönyv (index) államvizsgáról és a szakdolgozatról szóló bejegyzése. Nem volt túl fényes, de ezek szerint volt szakdolgozatom" – többek közt ezekkel a mondatokkal posztolta ki Gyurcsány Ferenc 1990-ben befejezett egyetemi tanulmányairól szóló indexét. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán kiállított leckekönyv másolatában látszik, hogy az egykori szocialista miniszterelnök elégségest és közepest kapott szakdolgozatára, államvizsga-eredménye jó lett, oklevélminősítése pedig szintén jó. Egy másik dokumentumot is kiposztolt Gyurcsány a Facebookra. Ez a tanárképzőn készített szakdolgozatának bírálata, melyre jó érdemjegyet kapott.


Gyurcsány Ferenc közgázos leckekönyve (Forrás: Facebook)

Gyurcsány Ferencet – kvázi a Schmitt-ügy kapcsán – érte a vád a Pécsi Újság.hu hasábjain, miszerint szakdolgozat nélkül kapta diplomáját a volt kormányfő. A jobboldali kötődésű pécsi online lap néhány órával a köztársasági elnök lemondása után egy kommentelő állításaira hivatkozva kérdőjelezte meg, hogy az exminiszterelnök egyáltalán írt-e szakdolgozatot a pécsi egyetemen. A kommentelő szerint Gyurcsány a tanárképzőn és a közgázon „közös szakdolgozatot adott le".

Az Index a hír kapcsán megkereste a Demokratikus Koalíció elnökét, aki közölte: amint megtalálja, nyilvánosságra hozza szakdolgozatait.


Tanárképzős indexe (Forrás: Facebook)

 

Forrás : Hír24

Keresés