Magyarországon titkosabb a celebek vagyona, mint a politikusoké. Ezért a StoryOnline arra vállalkozott, hogy bemutatja azt a tíz sztárt, akik nemcsak népszerűek, de valószínűleg gazdagok is. Ők azok, akik hosszú évek alatt kemény munkával és kitartással gyűjtötték össze a millióikat.

Sorozatunk következő szereplője Hajdú Péter. A műsorvezető igazán megosztó személyiség, de kétségtelen, hogy 38 évesen a hazai televíziózás egyik meghatározó alakjává vált. Igaz, ebben óriási munka volt. 
Az egyetem után egykori iskolatársával, Tornóczky Anitával közösen alapítottak egy produkciós céget és tévés műsorok készítésével kezdtek foglalkozni. Hajdú Pétert a nézők a NévShowr című műsorban ismerhették meg, később jött csak az Esti Frizbi és a Frizbi. 
 

fotó: TV2
fotó: TV2

A tévés egyébként az évek alatt igazán jó üzletember lett, nemrég pont erről írt a Hír24 a Napi Gazdaság nyomán: Hajdú Vállalkozása, a Frizbi Entertainment Kft. több mint félmilliárd forinttal növelte bevételeit az elmúlt két évben. A médiaszemélyiség más cégekben is érdekelt, ezekben milliárdos üzletársakkal vállalkozik. A cégbeszámolók alapján két év alatt 550 millió forinttal növelte nettó árbevételét. A film-, videó- és televíziós műsorgyártással foglalkozó társaság 2010-ben még nettó 213 milliós bevételt ért el, ezt 2011-re 602 millióra, majd 2012-ben 762 millió forintra növelte, s minden évben nyereséges volt. Igaz, ez az összeg nem rögtön Hajdú Péter zsebébe vándorol, hiszen hét alkalmazottja is van, s költségek is terhelik.Hajdú 2010 óta készíti a TV2 számára az Esti Frizbi show-t, s más műsorok gyártásában is részt vesz.Kevésbé ismert, hogy Hajdú Péter ügyvezetője és negyedmagával tulajdonosa a 2012 júniusában bejegyzett Septemberfest Kft.-nek, amely tavaly szervezte, és idén is szervezi szeptemberben a miskolci népkerti sörfesztivált. A Septemberfestben Hajdú tulajdonostársa ifj. Barabás Ernő és Barabás Zsolt is. 

Hajdú Péter és felesége, Sarka Kata alapvetően nem kérkedik a vagyonával, de amikor Kata szerepelt a Hal a tortán főzőműsorban napokig arról volt szó, hogy a Hajdú-család milyen luxusban él. Kétségtelen, hogy a három emeletes házban a két gyermeknek saját nappalija és fürdőszobája van. A házban van jakuzzi, 24 órás biztonsági szolgálat, bejárónő, bébiszitter és hétköznap szakács is. 
fotó: TV2
fotó: TV2 / Frizbi
 
Hajdú egyébként akárcsak a hegedűs Mága Zoltán szeret jótékonykodni, azt azonban nem engedi, hogy kihasználják. Erről így írt korábban a Facebookon. 

"Szomorúan olvasom azt a rengeteg levelet, amelyben pénzt kérnek tőlem. Valaki köszönés nélkül már csak a villanyszámláját küldi el lefényképezve. Minden évben segítek egy pár családnak, de a keret sajnos véges. Azt pedig nem értem, hogy miután valakinek illedelmesen megírom, hogy nem tudok segíteni, miért küld el utána az anyámba és miért sérteget hozzászólásaiban. Nem miattam vannak problémái és nem is én fogom megoldani őket. Ismeretlenül is drukkolok és sok sikert kívánok nekik, még akkor is, ha ők most anyáznak" - fogalmazta.

 

Forrás : www.storyonline.hu

http://www.storyonline.hu/hirek/ok_leggazdagabb_celebek_hajdu/43619/

Keresés