Magyarországon titkosabb a celebek vagyona, mint a politikusoké. Ezért a StoryOnline arra vállalkozott, hogy bemutatja azt a tíz sztárt, akik nemcsak népszerűek, de valószínűleg gazdagok is. Ők azok, akik hosszú évek alatt kemény munkával és kitartással gyűjtötték össze a millióikat.

A tízes listán negyedik szereplője Korda György. A híres táncdalénekes igazán sokrétű tehetség, nem csak zenészként ismerik el, de remek pókeres és a szállodaiparban is érdekelt.  
 
alt
 
A nyolcvanas évek elején ismerkedett meg a vokálénekes Balázs Klárival, akit később feleségül is vett és több mint harminc éve élnek együtt. Négy hónapos turnékkal megközelítőleg tíz évet töltöttek Észak-Amerikában és Ausztráliában. 
 
Egyébként itthon is nagyon népszerű volt, 1990-re az eladott lemezeinek a száma elérte a kétmilliót, melyért átvehette a gyémántlemezt. Korda György - akárcsak sorozatunk többi szereplője - keményen megdolgozott a pénzért, mégsem hivalkodott soha a vagyonával. Mégis előfordult, hogy meglopták. Erről korábban Sándor Andris újságírónak mesélt: "Már akkor Mercedesem volt, amikor nálunk jobbára csak Skodák mentek. Siófokon énekeltem, és eltűnt a négy dísztárcsám. Akkoriban nem nagyon lehetett dísztárcsákat kapni. Éjszaka elmentem szórakozni, s mikor hajnal kettőkor jöttem le a bárból, megláttam három kocsival arrébb egy másik Mercedest, rajta az én négy dísztárcsámmal. Megismertem, mert volt rajta valami hiba. Na mondom, az "anyád jó reggelit, nem szúrsz te ki velem": elkezdtem áttenni az enyémre. Ahogy szereltem le, megszólalt mögöttem egy hang, hogy "maga mit csinál művész úr?". Ijedtemben elszaladtam, mert rájöttem, nekem még a sajátomat se szabad visszavenni" - mondta. 
 
fotó: TV2 / Frizbi
fotó: TV2 / Frizbi
 
Gyuri bácsival kapcsolatban egyébként gyakran szóba kerül az ismert Korda-villa is. A villa 19 éve működik, a szállóval van összeépítve a saját házuk, de a házaspárnak Velencén is van egy ingatlana.  Pár hónapja azonban Balázs Klári pont arról mesélt a Borsnak, hogy a válság őket is elérte:  
 
"Nem arról van szó, hogy tönkrementünk, egyszerűen minket is érint a válság. De nem sírunk, nem kérünk kölcsön, hanem inkább többet dolgozunk, hogy ne kelljen elküldenünk a dolgozóinkat, és hogy ki tudjam fizetni a gázszámlát, ami az elmúlt két hónapban 1,2 millió forint volt. Nem úgy van ám, hogy beszaladok a bankba és kihozok húszmilliót. Bár úgy lenne! Nekünk a szállodánk és a velencei házunk minden vagyonunk. Még próbáljuk tartani magunkat. Azt vallom, hogy amiért az ember megkínlódott és megszerezte, azt valahogy meg kell tartani. Reménykedem abban, hogy fellendül az idegenforgalom is. Amíg mások irigykedve mocskolódnak, addig én keresem a pénzt, azért, hogy az adót, áfát, a dolgozók utáni járulékokat ki tudjuk fizetni" - tette hozzá.
 
Forrás : www.storyonline.hu

http://www.storyonline.hu/hirek/ok_leggazdagabb_celebek_korda/43585/

Keresés