Egyre jobban közeleg az újgenerációs Windows operációs rendszer végleges verziójának megjelenése.


A 2009-ben debütált Windows 7 közvetlen utódjának tekinthető Windows 8-nak tavaly szeptemberben jelent meg az első tesztverziója, a még igencsak kezdetleges állapotú, de azért valamilyen szinten már használható Windows 8 Developer Preview. Aztán idén február végén látott napvilágott a több mint 100 ezer változtatást hozó második tesztverzió, a Windows 8 Consumer Preview (Build 8250), a tegnap esti órákban pedig felkerült a Microsoft publikus szervereire a vadonatúj Windows 8 Release Preview (Build 8400).


A Microsoft közlése szerint ez a tizennégy különböző nyelven elérhető és persze teljesen ingyenes Windows 8 Release Preview az utolsó tesztverzió a végleges Windows 8 érkezése előtt. A Metro felhasználói felületű operációs rendszer új kiadásának részét képezi többek közt az Internet Explorer 10 és számos új Windows 8 alkalmazás, ezzel párhuzamosan pedig a Windows Store alkalmazásboltba több száz új és frissített szoftver került fel.

A Microsoft közlése szerint az elkövetkezendő hetekben megkezdik a Windows 8 finomhangolását, és amennyiben minden jól megy, akkor a szoftver 2 hónapon belül az RTM (Release to Manufacturing) fázisba kerülhet.


 

Forrás : www.technet.hu

Keresés