A Samsung állítólag egy az ujjlenyomat szenzornál is menőbb mobilos fejlesztésen dolgozik.

Az Apple által nemrégiben piacra dobott iPhone 5s egyik legfontosabb újdonsága a Home gombba integrált ujjlenyomat leolvasó. A HTC kisebb-nagyobb sikerrel megpróbálta lemásolni ezt a megoldást: a napokban bejelentett One Max hátoldalán található egy ujjlenyomat szenzor.

A Samsung azonban állítólag nem lát túl nagy fantáziát ebben a technológiában, és a várakozások szerint már a jövő év elején érkező Galaxy S5 csúcsmodellbe inkább egy rendkívül fejlett szemérzékelőt, egyfajta írisz-szkennert fog belepakolni. Magyarul a jövőben a telefon tulajdonosa egyetlen pillantással fel tudja majd oldani a zárolt készüléket.

Megjegyzendő, hogy már a jelenleg forgalomban lévő csúcskategóriás Samsung mobilok is folyamatosan figyelik a szemünket. A Galaxy S4-en debütált intelligens képernyőzár lényege, hogy amíg nézzük a kijelzőt, addig semmiképp sem kapcsol ki a panel.

Az intelligens szünet arról szól, hogy amennyiben egy videót nézünk és közben elnézünk oldalra, addig automatikusan szünetel a lejátszás, majd pedig ha visszanézünk, akkor magától folytatódik. Az intelligens görgetésnek köszönhetően a böngészőben elég a fejünket, vagy a kezünkben lévő telefont döntögetni a szkrollozáshoz. Az intelligens elforgatás pedig megoldja, hogy amennyiben például ülő helyzetből oldalra fekve folytatjuk a készülék használatát, akkor a kijelzőkép nem vált át függőlegesből vízszintesbe.

alt
 
 

 

Forrás : www.mobilport.hu

Szerző : László Ferenc

http://www.mobilport.hu/hirek/20131019/szemszkenneres_mobil_csattanos_valasz_a_samsungtol/#a3

Keresés