A feng shui szerint a szobanövények nagyon erősen hathatnak életünkre, így ha követjük a több ezer éves elméletet, akkor nem árt, ha tisztában vagyunk néhány szabállyal a növények kiválasztásával és elhelyezésével kapcsolatban.

1 .  Bambusz

A bambusz nagyon hasznos növény, aminek alkalmazását a feng shui kifejezetten ajánlja. Az életünk minden területén energiát adhat, ezért bárhol a lakásban jó, ha van egy ilyenünk. A siker és az érvényesülés jelképe is, ezért a dolgozószobában kifejezetten látványos hatást remélhetünk tőle.

alt

Egyben azonban a nyugalom szimbóluma is, ezért hálószobánkban is elhelyezhetünk belőle, sőt amennyiben tartós párkapcsolatra vágyunk, akkor a legjobb, ha inkább kettő van belőle.

2. Aloé

Az aloénak szintén nagyon sok pozitív hatást tulajdonít a feng shui. Feltölt energiával, segít túljutni a saját lustaságunkból fakadó problémákon, ezért a lakás bármelyik pontján eredményesen alkalmazhatjuk.

alt

Egészséget, gazdagságot és békét hoz, vagyis magába foglal minden olyan vágyat, amire általában törekszünk. Bármennyi aloét tarthatunk otthonunkban, hiszen a feng shui alapján kizárólag pozitív hatással lehet életünkre, ráadásul annak minden egyes területén.

3. Fokföldi ibolya

A fokföldi ibolyánk szintén olyan hatásokat tulajdonít a feng shui, amelyek az élet rengeteg területén segíthetnek a boldog, kiegyensúlyozott mindennapok megteremtésében. Feltölt energiával, segíti a jókedv dominanciáját s nem utolsó sorban megnyugtató harmóniát áraszt maga körül.

alt

Nyitottabbá, a többi ember iránt érdeklődőbbé és fogékonyabbá tesz bennünket, így segít a barátságok elmélyítésében. Pozitív gondolkodásra és életigenlésre sarkall, ideális helye a nappali, vagy más olyan helység, ahol a társas érintkezések leginkább zajlanak.

4. Rózsa

A rózsa a világ minden pontján a szeretetet, a szépséget, de egyben az ezekkel együtt járó problémákat is szimbolizálja. A feng shui szerint is hasonló a jelentése és a hatása is: ha rózsát teszünk a hálószobánkba, akkor az arra fog ösztönözni bennünket, hogy keressük a szépet, a szereteten alapuló kapcsolatokat, de legyünk tisztában azzal, hogy ezzel nehézségek is együtt járnak.

alt

A rózsa segíthet a felmerülő problémák elfogadásában, illetve abban, hogy a másikat akkor is szépnek és vonzónak lássuk, ha ismerjük jónéhány apró, szúrós hibáját is.

5. Szúrós növények

A feng shui szerint minden határozottan szúrós, éles, tüskés berendezési tárgy negatív hatással lehet az életünkre, legyen szó egy használati tárgyról vagy akár néhány szobanövényről, természetesen a rózsát kivéve.

alt

Ezért ha követjük az elmélet tanításait, akkor inkább száműzzük a nappalinkból és a hálószobánkból a kaktuszokat, anyósnyelveket: ezek ugyanis bennünket is keserűbbé, kritikusabbá, másokat ok nélkül megbántókká, vagyis szúróssá változtathat.

6. Bonszai

Hiába hasonló a feng shui és a bonszai származása földrajzilag, az előbbi mégsem ajánlja, hogy bonsaiokat tartsunk az otthonunkban. A nagyon mutatós és kifejezetten dekoratív bonsaiok ugyanis nagyon sok törődést és ápolást igényelnek, mégis nagyon lassan növekednek.

alt

Ezért különösen káros lehet, ha például a dolgozószobában, vagy akár a munkahelyünkön tartunk ilyet, mivel azt eredményezheti, hogy hiába fordítunk sok időt a munkánkra, pénzkeresetünkre, mindez nem fog erősödő sikert eredményezni.

Alkalmas azonban a teraszra vagy kinti terekre. 

 

Forrás : www.bien.hu

Szerző : Fischer Anna

http://www.bien.hu/a-lakasodba-illo-szobanovenyek-a-feng-shui-szerint/otthon/kert-es-terasz/113890

Keresés