Délelőtt az ország nagy részén erős, időnként viharos északnyugati szél várható, helyenként 85 km/h-t meghaladó szél is előfordulhat, amely estére mérséklődhet. Csütörtöktől felmelegedés jön, így pénteken már 24 fok is lehet, csak vasárnap jön újra eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hidegfront átvonulásának köszönhetően szerdán délelőtt már az ország nagy részén erős, időnként viharos északnyugati szél várható. A legerősebb széllökések sok helyen helyen elérik a 65-85 km/h-t. Főként a magasabban fekvő területeken, így a Dunántúli-középhegységben 85 km/h-t meghaladó szél is előfordulhat. Délnyugaton és északkeleten ehhez képest mérsékeltebb lesz a légmozgás. Az északkeleti határ közelében a záporok mellett napközben kis valószínűséggel zivatar is kialakulhat. Záporhoz, zivatarhoz átmenetileg szintén társulhat 80 km/h-t meghaladó szélroham. Estére a legtöbb helyen 60 km/h alá mérséklődnek a széllökések.

A hőmérséklet délután 14, 19, késő este 8, 13 fok között valószínű.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A déli szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton a többórás napsütés mellett időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megerősödik, egy-egy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Vasárnap nyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, emellett északnyugaton kevés, délkeleten több napsütésre is számíthatunk. Főként a Dunántúlon és északon várható eső, záporeső. A délnyugati, déli szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

 

Forrás : Hír24

http://www.hir24.hu/belfold/2014/03/19/a-vihar-utan-24-fok-jon/#a3

Keresés