Egy korábbi randiguru gyűjtötte egy csokorba azokat a dolgokat, amiket jó időben elkezdeni.

Biztos önök is emlékeznek még arra a hetvenes ír származású nagypapára, aki alig pár héttel a halála előtt papírra vetette öt unokájának, mi az a néhány fontos dolog, amit az élettől megtanult. Az eredetileg szűk közönségnek szánt levél hamarosan bejárta az egész internetet, mert olyan hasznos és fontos igazságokról írt, amit a család mindenkivel meg akart osztani.

Kicsit hasonló lesz ez a most következő gyűjtés az egykori randigurutól, Mark Mansontól, aki ma már profi bloggerként és motivációs terapeutaként keresi a kenyerét. A lista, ami azt gyűjti össze, mik azok a fontos dolgok, amiket érdemes már rögtön a harmincadik születésnapunk előtt elkezdeni, Manson harmincadik születésnapjának köszönheti létrejöttét.

A blogger ezalkalomból gondolt egyet, és arra bíztatta 37 évnél idősebb, állandó olvasóit, írják meg azt, mai fejjel mit tanácsolnának harminc éves önmaguknak. Manson saját bevallása szerint 600-nál is több levelet kapott, ám ami ennél is meglepőbb volt, hogy a tanácsok nagyrészt mindenkinél hasonlóak voltak. Íme:

Már most kezdj el a nyugdíjas évekre spórolni !

A beérkezett levelek között ez volt az egyik leggyakrabban ismétlődő tanács. Annyira gyakori – írja Manson -, hogy szinte minden egyes levélíró megemlítette. Ez a bizonyos "spórolás" többféle formában is megjelenhet, így például abban, hogy pénzügyileg addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, és nem verjük magunkat hitelekbe, vagy ha mégis, úgy nem halmozzuk ezeket. Érdemes megnézni mire költünk és abba is – mondja a szerző -, hogy mibe fektetünk. Amit nem értünk, arra nem érdemes pénzt áldozni.

alt

Képek forrása: Thinkstock

Kezdj el egészségesen élni !

"A szervezetünk nem egyik napról a másikra fog lerobbani. Nem, dehogy. Lassanként, hosszú évek alatt, anélkül, hogy igazán észrevennénk. A harmincas évek azért nagyon fontosak az egészségünk szempontjából, mert sokat tehetünk azért, hogy lelassítsuk az öregedésünket. És ezt a tanácsot már csak azért is érdemes komolyan venni, mert olyan emberek mondják, akik túlélték a rákot, a szívrohamot, a stroke-ot..."

Koptasd le azokat, akikkel nem érzed jól magad !

"Tanulj meg nemet mondani olyan embereknek, olyan programokra, melyek nem tesznek hozzá az életedhez" - idézi a szerző egyik levélíróját, a 37 éves Hayley-t. És, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban? Ne viselj el senkit és semmit, aki vagy ami nem jó hozzád. Ne viseld el őket, csak a pénz, vagy a régi emlékek miatt, vagy csak azért, mert nem akarod őket megbántani.

Légy jó azokhoz, akik törődnek veled !

"Becsüld meg a hozzád közelállókat. Nagyon is. Mert az életben visszanyerhetsz elvesztett pénzt, visszakaphatsz elvesztett munkát, de időt ahhoz nem, hogy bepótold, amit egykor elmulasztottál" - írja a 41 éves Anne.

alt

Nem kaphatsz meg mindent, amit akarsz! Koncentrálj az igazán fontos dolgokra !

"Amikor fiatalok vagyunk, rengeteg álmunk/vágyunk/megvalósítandó célunk van. Persze, hiszen azt hisszük, miénk a világ minden ideje. Ezt a hozzáállást azonban érdemes megváltoztatni, és kiválasztani egy-két igazán fontos célt, hogy minden erőnkkel képesek legyünk arra összpontosítani, annak a megvalósításán dolgozni, ami igazán fontos."

Merj kockázatot vállalni !

"Nincs is annál rosszabb, mint amikor életünk végén azzal kell szembesülni, mi mindent NEM tettünk meg, csak mert féltünk..."

Ne felejts el tanulni !

A legtöbb fiatal beleesik abba a hibába, hogy miután munkát talált elfelejt tovább fejlődni. Azt mondják, túlságosan sok a dolguk ahhoz, hogy önmaguk fejlesztésére is időt szánjanak. Pedig a folyamatos tanulás, a testi és lelki fejlődés elengedhetetlen ahhoz, hogy később is frissek és aktívak maradhassunk.

És mindezek mellett fontos az is, hogy elég időt töltsünk és megbecsüljük a családunkat, és persze saját magunkat is.

 

Forrás : www.hir24.hu

http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/03/27/het-dolog-amit-mindenkeppen-el-kell-kezdeni-30-utan/#a3

Keresés